Det bästa mobilabonnemanget för dig som ofta åker bil

Om du ofta åker bil är det en bra idé att tänka lite extra innan du väljer att skaffa ett nytt mobilabonnemang. De faktorer som är viktigast att tänka på, och så även tips på lämpliga operatörer är två saker du kommer få bra information om i den här artikeln.

 

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för bilåkare?

Det bästa mobilabonnemanget för dig som åker mycket bil är ett mobilabonnemang hos en operatör som främst ger dig en bra täckning. Detta för att du ska kunna prata utan avbrott och störningar. Utöver det är även inkluderade sms och samtal, möjligheten att inkludera en mobil och storleken på surfpotten viktiga faktorer. 

 

Så väljer du som bilåkare det bästa abonnemanget 

 

Kontrollera att du får en bra täckning 

Som jämförelsesidan Bästabonnemang.se förtydligar är det viktigt att du får en bra täckning när du tecknar dig för ett mobilabonnemang. Du ska alltså säkerställa att du får en bra täckning både där du bor och vid de sträckor du kör som oftast.

Som tumregel erbjuder såväl Tre som Telia och Telenor riktigt bra mobilnät i hela Sverige, medan Tres mobilnät har lite sämre täckning i norra Sverige.

 

Se till att du får fria samtal och sms

I princip alla mobiloperatörer erbjuder kostnadsfria samtal och sms oavsett vilket mobilabonnemang du skaffar hos dem. Men det finns fortfarande ett fåtal operatörer som erbjuder abonnemang som inte inkluderar fria samtal och sms, så säkerställ att du verkligen ringer och smsar kostnadsfritt.

Läs mer: Exempel på 5 stöttåliga mobiltelefoner.

Att prata i telefon via bluetooth när du kör bil är helt lagligt i Sverige, så vi misstänker att fria samtal är särskilt viktigt för dig som åker mycket bil.

 

Skaffa tillräckligt med surf

Om du ofta är på vägarna och använder GPS eller andra funktioner i bilens infotainmentsystem märker du säkert att det dras en hel del datatrafik från ditt abonnemang. Av den anledningen är det viktigt att du väljer till så pass mycket surf att bilen inte förbrukar hela surfpotten på en gång.

Det är även viktigt att datakrävande funktioner såsom GPS:en fungerar och får datatrafik av din telefon. För personer som ofta åker bil är ett abonnemang med fri surf ett bra val, eller åtminstone ett abonnemang med mycket surf.

 

Kontrollera om du kan inkludera en mobiltelefon

Att inkludera en mobiltelefon i abonnemanget är en bra idé om den telefon du har idag inte fungerar som den ska, och exempelvis inte klarar av att skicka data till bilens infotainmentsystem på ett effektivt sätt. 

Värt att veta är att du i regel inte betalar någonting för mobilen i form av en klumpsumma. Din mobiltelefon får du oftast delbetala till din operatör i antingen 12 eller 24 månader.

Du ska även tänka på att ditt telefonabonnemang binds i samma tidsperiod som du betalar av på din mobil, dock högst 24 månader enligt lag. Så om du inkluderar en mobiltelefon i abonnemanget och betalar av på telefonen i 3 år kan abonnemanget som mest vara bundet hos operatören i 2 år.

Om du tecknar dig för ett mobilabonnemang utan inkluderad telefon är bindningstiden och uppsägningstiden oftast som mest 1 månad. 

 

3 bra operatörer för bilåkare

  1. Halebop, som går i Telias nät och erbjuder billiga abonnemang.
  2. Telenor, som erbjuder fri surf-abonnemang och ett starkt mobilnät.
  3. Fello, som går i Telias nät och låter dig spara surfen månad för månad.

Lämna en kommentar