5 högpresterande och stöttåliga mobiler år 2020

En bra och tålig mobil ska vara designad för utomhusbruk. Det yttre skalet ska vara hårt samt stryktåligt, och tåla stötar, vatten samt fall, utan att telefonen går sönder eller repas. De fem stryktåliga mobiltelefoner som listas i denna artikel klarar alla av att användas under tuffa förhållanden.

Men bara för att du använder en stötsäker mobil behöver inte det betyda att du måste nöja dig med medioker mjukvara. Samtliga av de stryktåliga mobiler som presenteras i artikeln drivs av Android, som är världens mest populära operativsystem för mobiltelefoner.

Så om du antingen arbetar eller ofta befinner dig på platser där din mobiltelefon kan skadas, ska du se till att skaffa en tålig smartphone som klarar av alla tänkbara påfrestningar. Telefonen får samtidigt inte vara klumpig eller ful, bara för att den är mer slitstark i jämförelse med vanliga mobiltelefoner.

Tips: På jämförelseportalen Abonnemangkoll.se kan du läsa mer om hur man hittar det billigaste mobilabonnemanget.

Du ska även ha i åtanke att traditionella telefoner som är beständiga mot vatten och damm, dvs. innehar en IP68-klassifiering, inte nödvändigtvis är stryktåliga. Så det är viktigt att ha många aspekter i åtanke i samband med att du väljer den stryktåliga telefon som lämpar sig bäst för dig.

De fem nedanstående telefonerna är alla stryktåliga telefoner av hög klass.

 

Läs mer: Så mycket kostar det att krocka med bilen.

 

1. Blackview BV9900

Operativsystem: Android 10
Skärmstorlek: 5.84-tum
Upplösning: 2280 x 1080 pixlar
Processor: Helio P90
RAM-minne: 8GB
Lagringskapacitet: 128 GB
Batteristyrka: 4 380 mAh
Bakåtriktad kamera: 48MP (16 MP + 2 MP)
Framåtriktad kamera: 16 MP
Pris vid publicering: ca. 5 000 kronor

Blackview BV9900 Pro är världens bästa stötsäkra mobiltelefon, och rekommenderas starkt. Telefonen innehåller bland annat en värmekamera, vilket är unikt, även för dessa typer av mobiltelefoner.

Kamerorna är kraftfulla, och MediaTek Helio G90-chippet samt det väl tilltagna RAM-minnet gör att telefonen kan driva många appar på samma gång, utan att för den delen kännas långsam. Stötskyddet är dessutom solitt, och enheten är även helt vattenbeständig.

Batteriet kunde dock ha varit mer högpresterande, och det faktum att 5G-stöd inte medges bör även ses som ett minustecken. Men även om små nackdelar existerar är Blackview BV9900 Pro det bästa valet för telefonspekulanter som är ute efter en stryktålig mobiltelefon.

 

2. Doogee S95 Pro 

Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
Skärmstorlek: 6.3-tum
Upplösning: 2160 x 1080 pixlar
Processor: Helio P90
RAM-minne: 8GB
Lagringskapacitet: 128 GB
Batteristyrka: 5 150 mAh
Bakåtriktad kamera: 48 MP (8 MP + 2 MP)
Framåtriktad kamera: 8 MP
Pris vid publicering: ca. 4 700 kronor

Doogee S95 Pro är en funktionsrik stryktålig telefon som innehåller tillräckligt med funktioner för att kunna konkurrera med traditionella modeller, såsom telefoner i iPhone- och Samsung Galaxy-serien.

Telefonen har ett väl utformat gummiskal som skyddar mot slag, fall och stötar. Mobilen inkluderar även en SOS-funktion, en fingeravtryckssensor för snabb upplåsning samt tre bakåtriktade kameror.

Doogee S95 Pro är även stark rent komponentmässigt. Telefonen drivs med hjälp av ett effektivt Mediatek-chipp, som tillsammans med det 8 GB stora ramminnet klarar av att driva samtliga appar i Play Store.

Telefonen kan dock bli långsam om många prestandakrävande appar körs samtidigt, så om du är ute efter en stöttålig telefon med topprestanda är listettan, Blackview BV9900 Pro, ett bättre alternativ.

 

3. Ulefone Armor 7E

Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
Skärmstorlek: 6.3-tum
Upplösning: 2340 x 1080 pixlar
Processor: Helio P90
RAM-minne: 8GB
Lagringskapacitet: 128 GB
Batteristyrka: 5 550 mAh
Bakåtriktad kamera: 48 MP (16 MP + 8 MP)
Framåtriktad kamera: 16 MP
Pris vid publicering: ca. 3 700 kronor

Ulefone Armor 7E är en stöttålig mobiltelefon som i korta drag är en nerbantad version av Ulefone Armor 7, som är dyrare men samtidigt mer kraftfull i jämförelse med E-versionen. Armor 7E-modellen är dock ett utmärkt budgetalternativ som bland annat inkluderar en högupplöst skärm samt en stark framåtriktad kamera.
Telefonen erbjuder även många typer av extrafunktioner som vanligtvis endast återfinns i premiumsegmentet, såsom stöd för trådlös laddning, NFC samt en inbyggd pulsmätare. Telefonen erbjuder även en stor högtalare för samtal på avstånd, men en att använda en handsfree är bättre i samband med att du åker bil.

Ulefone Armor 7E är inte hårdvarumässigt bättre än föregångaren, men designen är mer solid och med stor sannolikhet kommer denna stöttåliga mobiltelefon att vara populär i många år framöver.

 

4. Unihertz Atom XL

Operativsystem: Android 10
Skärmstorlek: 4 tum
Upplösning: 1136 x 640 pixlar
Processor: Helio P60
RAM-minne: 8 GB
Lagringskapacitet: 128 GB
Batteristyrka: 4 350 mAh
Bakåtriktad kamera: 48 MP
Framåtriktad kamera: 8 MP
Pris vid publicering: ca. 3 200 kronor

Unihertz Atom XL är en liten, kompakt och stöttålig telefon med ett kraftfullt batteri, en högpresterande bakåtriktad kamera samt RAM-minne nog för att kunna driva minst 20 appar på en och samma gång.

Atom XL är Unihertz absoluta flagskeppsmodell när det kommer till stöttåliga mobiltelefoner, men trots det existerar ett fåtal nackdelar. Processorchippet är något svagt och USB-porten samt hörlursjacket är oskyddade, vilket innebär att både vatten och damm kan tränga in via de anslutningsportarna.

 

5. Ticwris Max

Operativsystem: Android 7
Skärmstorlek: 2.86 tum
Upplösning: 640 x 480 pixlar
Processor: MTK6739
RAM-minne: 3 GB
Lagringskapacitet: 32 GB
Batteristyrka: 2 880 mAh
Bakåtriktad kamera: Finns ej
Framåtriktad kamera: 8 MP
Pris vid publicering: ca. 1 400 kronor

Ticwris Max är en sparsmakad, men samtidigt väl skyddad mobiltelefon som precis som konkurrenternas alternativ drivs med hjälp av Android OS. Skärmen är liten, på gott och ont. Det är enkelt att få plats med telefonen i fickan, men desto mer besvärligt att surfa på internet under längre stunder.

Telefonen levereras dock med en äldre version av Android. Kameran är dessutom enkel, och ingen bakåtriktad selfiekamera inkluderas. Ticwris Max lämpar sig därför bäst för personer som eftersöker en enkel, men samtidigt hållbar mobiltelefon.

Lämna en kommentar